Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat pentru BBC că publicul rus va realiza în cele din urmă că tinerii lor soldaţi mor pentru nimic altceva decât pentru ambiţiile preşedintelui rus Vladimir Putin, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul campion mondial la box la categoria grea a asistat la înmormântarea unui cunoscut activist anticorupţie în vârstă de 24 de ani, Roman Ratuşni, ucis la Izum, în regiunea Harkov, pe 9 iunie.

Primarul Klitschko, care a câştigat milioane de fani în întreaga lume în timpul lungii sale cariere record, a spus că liderul rus distruge milioane de vieţi atât în ​​Ucraina, cât şi în propria sa ţară.

"Este o tragedie şi pentru ruşi şi pentru Federaţia Rusă. Oamenii nu înţeleg asta acum, dar sunt sigur că îşi vor da seama foarte curând de realitatea. Ruşii mor - pentru ce? Ambiţia lui Putin?", a mai spus el.

Primarul s-a numărat printre sutele de îndoliaţi care i-au adus un omagiu Ratuşni - care a devenit figură importantă în timpul protestelor pro-democraţie din 2013 împotriva fostului guvern ucrainean pro-Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.