Statele Unite au înregistrat 568 de decese din cauza coronavirusului în cursul ultimelor 24 de ore, potrivit datelor publicate de Universitatea americană Johns Hopkins, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este a doua zi în care bilanţul cotidian al deceselor este mai mic de 1.000 în Statele Unite, deşi rămâne cea mai afectată ţară de pandemie cu 119.654 decese la 2.251.205 de contaminări oficial înregistrate. 

Aproape 20 de state americane au înregistrat un recul al îmbolnăvirilor, în timp ce epicentrul maladiei din ţară s-a mutat de la New York şi nord-est către sud şi vest. 

După ce a coborât sub 20.000, cifra zilnică a noilor cazuri confirmată în SUA a crescut în aceste zile către 30.000. 

Există temeri pentru un al doilea val de contaminări de Covid-19, după redeschiderea activităţilor în state şi adunările masive contra violenţelor Poliţiei şi rasismului care au avut loc în aceste ultime săptămâni în toată ţara.                

Pentru mitingul de campanie, organizat sâmbătă la Tulsa (Oklahoma), primul de la începutul crizei de Covid-19, Donald Trump a fost acuzat că riscă să răspândească virusul. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.