Doi adolescenţi au murit într-un accident rutier, luni seara, la Cardiff, în Marea Britanie, care a condus la violenţe în noaptea de luni spre marţi, în care au fost răniţi aproximativ zece poliţişti, a anunţat marţi la BCC un oficial din cadrul poliţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce înţeleg eu este că a avut loc un accident rutier în care au fost implicaţi doi adolescenţi, pe o motocicletă sau un scuter de teren şi că, din nefericire, au murit”, a declarat la BBC comisarul Poliţiei din sudul Ţării Galilor, Alun Michael.

”Acest lucru pare că a declanşat, din motive care nu sunt clare, dezordinile (...) în cursul cărora au fost răniţi aproximativ zece poliţişti”, afirmă el.

Viaţa agenţilor răniţi nu este în pericol, precizează oficialul.

”Bineînţăeles, vor avea loc anchete în vederea stabilirii a ceea ce s-a întâmplat”, a anunţat Alun Michael.

El sugerează că nişte ”zvonuri” ar fi cauzat aceste violenţe.

”Asta arată viteza cu care pot circula zvonuri, având în vedre activitatea pe reţelele socializare de azi, şi că evenimentele pot scăpa de sub control”, a subliniat el.

BBC evocă un zvon potrivit căruia cei doi adolescenţi ar fi murit din cauza unei urmăriri a poliţiei.

Situaţia era neclară.

Între 100 şi 150 de persoane au fost implicate în aceste violenţe, în cartierul Ely, la Cardiff, în Ţara Galilor, potrivit BBC.

Imagini surprind maşini în flăcări.

Poliţia din Cardiff a anunţat pe Twitter, imediat după ora locală 1.00 (3.00, ora României), că au avut loc arestări şi că poliţişti se aflau la faţa locului pentru a răspunde acestei situaţii de ”dezordine la scară mare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.