Vincent Lambert - un pacient tetraplegic aflat în stare vegetativă de aproape 11 ani, al cărui tratament a fost întrerupt săptămâna trecută - a decdat joi dimineaţa, au declarat membri ai familiei sale pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vincent a decedat la ora (locală) 8.24 (9.24, ora României) în această (joi) dimineaţa” la centrul spitalicesc din Reims, în nord-estul Franţei, a precizat nepotul său François.

Cazul lui Vincent Lambert, un fost infirmier în vârstă de 42 de ani, victima unui accident rutier în 2008, a devenit simbolul dezbaterii pe tema sfârşitului vieţii în Franţa.

Medicul lui Vincent Lambert, spitalizat la CHU Reims în urma unui accident de maşină în 2008, a angajat marţi, la 2 iulie, o nouă oprire a tratamentului, care a intrat în vigoare miercuri seara, la 3 iunie.

Această decizie a fost făcut posibilă la 28 iunie, de Curtea de Casaţie. Protocolul medical prevede oprirea hidratării şi hrănirii cu sonde a pacientului şi o ”sedare profundă şi continuă”.

Marţi seara, aproximativ 100 de persoane s-au adunat în faţa centrului spitalicesc de la reims în care se află Vincent Lambert, în semn de protest faţă de oprirea tratamentului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.