Vila Certosa de pe Costa Smeralda, ”coasta de smarald” foarte frecventată din nordul Sardiniei, a fost scoasă la vânzare cu 500 de milioane de euro de către copii fostului premier Silvio Berlusconi, decedat în iunie la vârsta de 86 de ani, relatează RFI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vila a avut oaspeţi de renume ca George W. Bush, Tony Blair sau Vladimir Putin.

Este vorba despre un parc uriaş, pe malul Mării Mediterane, împărţit în grădini, cu piscine şi bazine, o seră, terenuri de tenis, statui de sirenă, un fals vulcan şi un amfiteatru.

În mijlocul acestui domeniu de 110 hectare care-i aparţine lui Silvio Berlusconi, se află fastuoasa Vilă Certosa, cu aproximativ 60 de camere.

Defunctul miliardar îşi primea oaspeţii, de exemplu pe Tony Blair, pe când era premier al Marii Britanii, cu focuri de artificii.

În această somptuoasă reşedinţă de vară, Il Cavaliere l-a primit pe preşedintele rus Vladimir Putin în mai multe rânduri, din 2003 şi până în 2010, dar şi pe şefi ai guvernelor spaniol, ceh şi pe preşedintele american George W. Bush.

Vila este un simbol al popularităţii sulfurosului fost preşedinte al Consiliului de Miniştri, pe care moştenitorii săi îl scot la vânzare.

Este un activ prea costisitor de întreţinut de către cei cinci copii ai lui Berlusconi, care şi-au împărţit restul patrimoniului tatălui lor defunct şi care sunt pregătiţi să renunţe la vila din Sardinia în schimnul unei jumătăţi de miliard de euro.

Acest bun imobiliar, achiziţionat de către magnatul în domeniul imobiliar în anii '80, ar urma să primească primele vizite ale unor miliardari din Emiratele Arabe Unite (EAU), Arabia Saudită, India şi Statele unite încă din această lună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.