Ministrul de Interne al Austriei, Wolfgang Sobotka, a susţinut marţi că vinovată pentru amânarea alegerilor prezidenţiale este compania care a printat buletinele pentru votul prin corespondenţă şi a folosit un adeziv de proastă calitate, ce a dus ulterior la destrămarea buletinelor de vot primite de către alegătorii austrieci, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Nimic nu a fucţionat prost la nivelul administraţiei. Politicienii nu trebuie să răspundă pentru probleme de natură tehnică. Dacă este dată o comandă, executivul speră că această comandă va fi executată într-o manieră ordonată”, a declarat demnitarul austriac.

Wolfgang Sobotka este responsabil cu organizarea alegerilor prezidenţiale, însă acesta refuză să-şi asume responsabilitatea pentru amânarea scrutinului prezidenţial din cauza deteriorării buletinelor pentru votul prin corespondenţă.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Între timp, presa austriacă vorbeşte despre ”gluegate” şi a ridiculizat decizia de amânare a celui de-al doilea scrutin prezidenţial din acest an din cauza folosirii unui adeziv prost de către compania responsabilă cu printarea buletinelor de vot.

Compania Kbprint nu a comentat acuzaţiile.

De asemenea, anchetatorul federal Franz Lang a precizat că adezivul folosit pentru lipirea buletinului de vot provine din Germania.

Mai mulţi alegători s-au plâns în ultimele zile că buletinele lor de vot nu pot fi lipite, ceea ce face sigiliul nesigur.

Scrutinul prezidenţial va fi o repetare a celui de la 22 mai, invalidat din cauza unor nereguli de procedură privind votul prin corespondenţă. 

În mai, ecologistul Alexander Van der Bellen a câştigat la o diferenţă de numai 31.000 de voturi în faţa candidatului de extremă-dreaptă.

Norbert Hofer, candidatul austriac al extremei-dreapta, conduce detaşat în sondajele pentru alegerile prezidenţiale.

Hofer, a cărui formaţiune politică a militat împotriva aderării statului central-european la Uniunea Europeană, printr-un referendum din 1994, susţine că austriecii ar trebui să organizeze un scutin pentru ieşirea din UE, dacă Turcia aderă la blocul comunitar sau o putere politică mai însemnată este transferată în mâinile Bruxelles-ului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.