Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, şi-a exprimat "profunda îngrijorare" cu privire la situaţia cu care se confruntă civilii din Gaza în cadrul discuţiilor purtate luni cu Benny Gantz, membru al cabinetului de război israelian şi rival de top al premierului Benjamin Netanyahu, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La o zi după ce a formulat unele dintre cele mai dure critici americane la adresa Israelului de la începutul războiului, Harris a cerut Israelului să lase să intre mai mult ajutor în teritoriul palestinian, îndemnând totodată Hamas să accepte un acord de încetare a focului de şase săptămâni.
 
Întâlnirea cu Gantz, un fost şef militar centrist, a subliniat frustrarea crescândă a Casei Albe faţă de modul în care guvernul de dreapta al lui Netanyahu duce războiul, care a făcut zeci de mii de morţi şi a creat o catastrofă umanitară în Gaza.
 
 
De asemenea, a evidenţiat diviziunile din cadrul guvernului israelian. 
 
Gantz, care a părăsit opoziţia politică pentru a se alătura cabinetului de război după atacurile Hamas din 7 octombrie, a fost în dezacord cu Netanyahu în ceea ce priveşte eliberarea ostaticilor şi găsirea unei strategii de ieşire din conflict.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.