Vicepreşedintele american Mike Pence a refuzat să poarte mască de protecţie în timpul unei vizite într-un spital, încălcând regulile instituţiei, motiv pentru care este dur criticat în plină pandemie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pence, care vizita marţi personalul spitalului şi bolnavii, a fost singurul care nu a purtat mască sanitară într-o sală supraaglomerată.

Potrivit regulamentului Mayo Clinic - un celebru spital din Minnesota, ”toţi pacienţii, vizitatorii şi membrii personalului este necesar să poarte o mască (...), pentru a preveni transmiterea covid-19”.

Clinica a anunţat într-un comunicat că a ”împărtăşit această informaţie cu biroul vicepreşedintelui” republican înainte de vizită.

Biroul vicepreşedintelui a reacţionat şi a precizat că acesta nu este necesar săpoarte mască, având în vedere că este testat cu regularitate.

”Întrucât nu am coronavirusul, m-am gândit că era o ocazie bună pentru mine să fiu acolo, să le vorbesc cercetătorilor, acestor membri fantastici ai personalului din sănătate, pentru a-i privi în ochi şi a le spune mulţumesc”, a declarat numărul doi în Executivul american.

”Sunt testat cu regularitate de covonavirus, la fel ca persoanele din anturajul meu”, a precizat el.

În Statele Unite, Centrele de prevenţie şi luptă împotriva maladiilor (CDC) recomandă acoperirea feţei în spaţiile publice în care este dificil să se respecte distanţarea socială, precum farmaciile sau supermarketurile.

Numeroase persoane contaminate cu noul coronavirus sunt asimpromatice şi riscă să-l transmită celor care se află în apropierea lor vorbind sau respirând, fără să ştie.

Mike Pence conduce Celula de criză împotriva noului coronavirus de la Casa Albă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.