Vicepreşedintele american ales Mike Pence va fi învestit în funcţie pe 20 ianuarie de judecătorul de la Curtea Supremă Clarence Thomas, un simbol conservator detestat de mulţi liberali, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rolul lui Thomas a fost inclus în programul oficial al ceremoniei de învestire în funcţie a preşedintelui-ales Donald Trump, publicat online de Comisia Comună pentru Ceremonii de Învestire a Congresului.

Trump va fi învestit de preşedintele Curţii Supreme, judecătorul conservator John Roberts, aşa cum cere tradiţia.

Vicepreşedintele îşi poate alege în faţa cărui judecător depune jurământul.

Joe Biden a fost învestit de judecătorul liberal John Paul Stevens în 2009 şi de judecătoarea liberală Sonia Sotomayor în 2013.

Thomas, în vârstă de 68 de ani, este al doilea judecător de culoare care serveşte în Curtea Supremă şi este unul dintre cei mai conservatori membri ai instanţei.

Nominalizat de preşedintele George H.W. Bush, Thomas s-a alăturat Curţii Supreme în 1991, după o audiere controversată în Senat, implicând acuzaţii de hărţuire sexuală la adresa sa formulate de o fostă colegă din Guvernul federal, Anita Hill.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.