Atacul asupra teatrului din Mariupol este un alt semn că forţele lui Vladimir Putin recurg la tactici şi mai brutale, a declarat Marcin Przydacz, viceministrul polonez de Externe, conform BBC. Copiii aflaţi în interiorul clădirii nu l-au împiedicat pe Putin să bombardeze teatrul, fiind, ”aşa cum l-a numit preşedintele Biden, un criminal de război”, a precizat oficialul polonez. Kremlinul a reacţionat la afirmaţiile lui Biden, precizând că o asemenea retorică este ”inacceptabilă şi de neiertat” şi l-a acuzat pe liderul american că bombele sale ”au ucis sute de mii de oameni din întreaga lume”, potrivit TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Przydacz spune că este de acord cu afirmaţia preşedintelui american Joe Biden, care l-a numit pe Putin ”criminal de război”.

”În opinia mea, planul iniţial era distrugerea infrastructurii militare”, a precizat oficialul polonez.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Kremlinul credea că guvernul Ucrainei se va evapora cumva. Nu a fost cazul. Ucrainenii sunt foarte curajoşi şi îşi apără pământul şi valorile, democraţia, ţara pe care au construit-o în ultimii 30 de ani. Aşa că, acum, Putin a decis să atace infrastructura civilă”, a mai spus el.

”Şi ce este mai rău, am văzut o imagine cu acest teatru, pe trotuar era scris că sunt copii înăuntru. Acest lucru nu l-a împiedicat pe Putin să bombardeze şi este, într-adevăr, aşa cum l-a numit preşedintele Biden, acesta este criminalul de război”.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a reacţionat la declaraţiile preşedintelui Biden, potrivit TASS, agenţia de presă de stat rusă, citată de CBS News.

”Considerăm inacceptabilă şi de neiertat o asemenea retorică a şefului statului, ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni din întreaga lume”, a spus Dmitri Peskov.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.