Vicecancelarul german Olaf Scholz, totodată ministru al Finanţelor, s-a declarat miercuri ”foarte sceptic” pe tema participării Germaniei la o misiune militară comună în Strâmtoarea Ormuz, propusă de Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Olaf Scholz a subliniat, la ZDF, că este necesară evitarea oricărei escaladări militare în regiune.

Însă, a adăugat el, o msiune de acest fel ar reprezenta în sine un risc de a fi atrasă într-un conflict mai larg.

”De aceea, cred că nu este o idee bună”, a declarat ministrul social-democrat.

Statele Unite au cerut în mod oficial, marţi, Germaniei să se alăture Franţei şi Marii Britanii într-o misiune de protecţie maritimă, cu scopul de a ”lupta împotriva agresiunii iraniene” şi a garanta securitatea navigaţiei în Strâmtoarea Ormuz, unde Iranul a imobilizat luna aceasta un petrolier britanic.

”Membrii guvernuli german au spus clar că libertatea navigaţiei trebuie protejată (...). Întrebarea este: protejată de cine?”, a declarat un purtător de cuvânt al Ambasadei Statelor Unite la Berlin.

Săptămâna trecută, Guvernul britanic a propus înfiinţarea unui misiuni de protecţie maritimă europeană în Strâmtoatea Ormuz, tranzitată de până la 30% din exporturile maritime de petrol, situată la extremitatea apelor Golfului Persic, între Iran, la nord, şi Oman şi Emiratele Arabe Unite (EAU la sud.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.