Patruzeci şi patru de opozanţi ai preşedintelui socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, au fost eliberaţi în trei zile la recomandarea Adunării Constituante, a anunţat luni un ONG pentru apărarea drepturilor omului, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Opt dintre ei au fost puşi în libertate luni, alăturându-se celor 36 de eliberaţi sâmbătă şi duminică, ca urmare a unei măsuri prezentate ca o detensionare a situaţiei cu ocazia Crăciunului. 

"Sunt deja 44 persoane care au fost eliberate între 23 şi 25 decembrie. Este important de subliniat că acest număr nu reprezintă decât 16% din deţinuţii politici", a declarat pentru AFP Alfredo Romero, coordonatorul organizaţiei de apărarea a drepturilor omului Foro Penal. 

"Ceea ce este interesant pentru Guvern reprezintă diminuarea numărului de prozonieri politici pentru a reduce costurile pe care ei le reprezintă", a estimat el, asigurând că există încă 227 de deţinuţi politici, "cea mai mare cifră pentru perioada Crăciunului". 

O comisie a Adunării Constituante a recomandat sâmbătă punerea în libertate a 80 de opozanţi, dintre care zeci sunt închişi din 2014. 

Un prim grup a fost eliberat chiar în ziua acestui anunţ. 

A treia sesiune de discuţii este prevăzută pentru 11 şi 12 ianuarie. 

Săptămâna trecută, opoziţia a cerut şefului Statului să facă un gest de bunăvoinţă eliberând de Crăciun "deţinuţii politici". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.