Ministrul venezuelean al Afacerilor Externe Jorge Arreaza a anunţat miercuri că şefa delegaţiei Uniunii Europene la Caracas are 72 de ore să părăsească ţara din America de Sud după impunerea de noi sancţiuni din partea blocului comunitar pentru oficiali săptămâna aceasta, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţând expulzarea lui Isabel Brilhante, Arreaza a descris sancţiunile împotriva a 19 oficiali venezueleni "cu adevărat inacceptabile". 

Sancţiunile au fost un răspuns la alegerile legislative câştigate de aliaţii preşedintelui Nicolas Maduro pe care opoziţia din Venezuela şi mulţi democraţi din Occident le-au considerat frauduloase. 

"Facem acest lucru din cauză că o cer circumstanţele", a declarat Arreaza. 

În 2020, Venezuela a avut o reacţie diplomatică similară, de a expulza reprezentantul UE, în contextul crizei petrolului, ca răspuns la sancţiunile care i-au fost impuse.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.