Papa Francisc va lua serios în considerare posibilitatea unei vizite fără precedent în Coreea de Nord, dar numai în anumite condiţii, a anunţat un oficial al Vaticanului, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Papa Francisc şi-a arătat disponibilitatea. Trebuie să aşteptăm ca invitaţia să fie oficială”, a declarat Scretarul de Stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, joi seara.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, i-a transmis Papei o invitaţie din partea liderului nord-coreean, Kim Jong-un, într-o întâlnire la Vatican de marţi.

O astfel de călătorie ar reprezenta un moment important pentru Coreea de Nord, ţară care este cunoscută pentru restricţiile severe impuse privind religia.

Întrebat dacă există condiţii pe care Nordul ar trebui să le îndeplinească, Parolin a declarat: “Acest lucru va veni mai târziu, de îndată ce ne vom gândi la posibilitatea acestei călătorii, atunci va trebui să ne gândim la condiţiile în care această călătorie are loc”.

“Papa este dispus să facă această călătorie dar o astfel de călătorie va avea nevoie de pregătiri serioase”, a adăugat el.

Coreea de Nord şi Vaticanul nu au relaţii diplomatice.

Constituţia Coreei de Nord garantează libertatea de religie cât timp nu subminează statul, dar în afară de câteva biserici controlate de stat, activităţile religioase sunt interzise.

Este prima astfel de invitaţie din partea unui lider nord-coreean din 2000 în prezent, deşi întâlnirea, propusă de tatăl lui Kim, Kim Jong II, nu s-a materializat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.