Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat vineri o sere de măsuri - pe care le-a denumit ”scut anti-Putin”, menite, susţine el, ”să derusifice economia poloneză şi europeană”, să oprească inflaţia, să apere locurile de muncă şi să contracareze ”şantajul gazelor”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vom acţiona în vederea unei derusificări a economiei poloneze şi europene, pentru că Polonia se află în prezent în avangarda tuturor acestor ţări care încearcă să le inspire pe celelalte pentru a ieşi din dependenţa de gaze naturale, petrol şi cărbune ruseşti”, a subliniat într-o confernţă de presă Morawiecki.

Obiectivul ”scutului anti-Putin” este să contracareze ”impactul şantajului gazelor al lu Putin” şi mai ales ”să împiedice creşterea preţurilor produselor alimentare”, a anunţat el.

Statul polonez urmează să investească trei miliarde de zloţi (636 de milioane de euro) în societatea de stat Gaz-System, care construieşte şi exploatează gazoducte şi terminalul de gaze naturale de la Swinoujscie, a anunţat Mateusz Morawiecki.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.