O nouă variantă a noului coronavirus - B.1.1.529 -a fost descoperită în Africa de Sud, cea mai afectată ţară africană de pandemie şi care se confruntă cu o nouă intensificare a epidemiei covid-19, au anunţat joi oameni de ştiinţă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am descoperit, din nefericire, o nouă variantă, care constituie o sursă de îngrijorare în Africa de Sud”, a anunţat într-o conferinţă de presă vurusologul Tulio de Oliveira.

Varianta B.1.1.529 prezintă un număr ”extrem de mare” de mutaţii, potrivit oamenilor de ştiinţă sud-africani, care au descoperit deja varianta beta.

În acest stadu, cercetătorii nu sunt siguri de efcienţa vaccinurilor împotriva covid-19 împotriva acestei noi forme a virusului.

Apariţia acestei variante se află la baza creşterii ”exponenţiale” a contaminărilor din ultimele săptămâni, potrivit ministrului sud-african al Sănătăţii Joe Phaahla, care a participat a această conferinţă de presă.

Alte cazuri au fost semnalate în Botswana vecină şi la Hong Kong - la o persoană care s-a întors în urma unui călătorii în Africa de Sud.

Africa de Sud, care se teme de un nou val al epidemiei până la sfârşitul anului, este în mod oficial cea mai afectată ţară de pe continent de pandemia covid-19.

Ea înregistrează 2,9 milioaned de cazuri şi peste 89.600 de morţi don cauza covid-19.

Pandemia covid-19 este dominată în prezent, în lume, de o răspândire a variantei indiene (delta), foarte contagioasă, descoperită în India.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.