Şeful Statului Major rus, Valeri Gherasimov, comandantul operaţiunilor în Ucraina, îşi face reapariţia luni - în urma rebeliunii efemere a grupării paramilitare ruse Wagner -, într-o înregistrare video, difuzată de Ministerul rus al Apărării, în care este informat cu privire la o tentativă a armatei ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gherasimov prezidează această reuniune, în care este informat cu peivire la o tentativă a armatei ucrainene, duminică, de atac cu rachetă în Rusia şi Crimeea.

Şeful Statului Major al Forţelor Aerospaţiale, generalul Viktor Afzalov, declară, în caeastă reuniune - care nu este datată - că trei rachete ucrainene de tip S-200 au fost doborâte de către apărarea antiaeriană ărusă.

”Nu există victime şi nici pagube”, declară el.

Potrivit lui Afzalov, aceste rachete vizau Podul Kerci - care asigură o legătură Rusia şi Crimeea anexată - şi aerodromul Morozovsk, în regiunea rusă Rostov, situată la frontriera cu Ucraina.

Alte două rachete ucrainene de tip S-200 au fost ”neutralizate” cu ajutor unor sisteme de bruiaj electronic, potrivit generalului Viktor Afzalov.

Valeri Gherasimov, în vârstă de 67 de ani, era vizat, împreună cu ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu, de rebeliunea-fulger de la 23 şi 24 iunie a şefului Wagner Evgheni Prigojin.

După eşecul acestei rebeliuni, circulă zvonuri - neconfirmate din cauza opzacităţii puterii ruse - despre remanieri în comandamentul militar, cu privire la generalul Serghei Surovikin, un aliat al Wagner.

În imaginile de la reuniune, difuzate luni de către armata rusă, Serghei Surovikin - care este în continuare, în mod oficial, comandantul Forţelor Aerospaţiale şi unul dintre adjuncţii lui Valeri Gherasimov în operaţiunile din Ucraina - nu apare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.