Vaccinul împotriva covid-19 Sputnik V a dovedit o eficienţă de 97,6% în urma unei evaluări în condiţii reale, pe baza unor date cu privire la 3,8 milioane de persoane, a anunţat luni unul dintre principalii dezvoltatori ai vaccinului rusesc, Denis Logunov, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest nou nivel de eficienţă este mai mare decât cel de 91,6% prezentat în rezultatele unui test la scară mare al Sputnik V, publicat în revista medicală The Lancet anul acesta.

”Prin folosirea unei baze de date cu persoane vaccinate cu cele două doze de vaccin (Sputnik V), cercetători de la Institutul Gamaleia din Moscova, care l-au creat, au calculat un nivel de eficienţă în lumea reală de 97,6%”, a anunţat Denis Logunov într-o prezentare la Academia de Ştiinţe a Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.