Autorităţile uzbece au anunţat duminică primul caz de îmbolnăvire cu Covid-19. Este vorba despre un bărbat care s-a întors recent din Franţa. Guvernul a luat mai multe măsuri de prevenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii din Uzbekistan, ţară din Asia centrală cu 34 de milioane de locuitori, a făcut anunţul.

Guvernul a spus în aceeaşi zi că va închide unităţile de învăţământ pentru trei săptămâni, începând de luni, şi că anulează toate evenimentele publice.

Compania aeriană de stat a anunţat duminică că suspendă toate zborurile spre mai multe oraşe din Europa de vest, Asia şi Orientul Mijlociu până la finalul lunii aprilie.

Guvernul de la Taşkent a interzis intrarea în ţară pe cale rutieră şi a precizat că în curând va suspenda şi trenurile internaţionale.

La nivel global, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19, au fost înregistrate peste 150.000 de cazuri de infectare, iar mai mult de jumătate dintre bolnavi s-au vindecat.

Duminică după-amiază, Kazakhstan şi Uzbekistan au anunţat că îşi închid graniţele. Kazakhstan, cu opt cazuri confirmate, a decretat stare de urgenţă. În ambele ţări nu pot intra decât cetăţenii, diplomaţii şi cei invitaţi de Guvern. Cetăţenii celor două state nu au voie să părăsească ţările.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.