Rusia nu îşi va mai putea folosi resursele energetice pentru a şantaja continentul european şi nu va mai putea cere plata în ruble pentru livrările de gaze naturale şi petrol, deoarece ar reprezenta ”o încercare clară de evitare a sancţiunilor”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rusia nu putea solicita plata în ruble pentru livrările de gaze naturale şi petrol, aşa cum a anunţat Moscova, deoarece această măsură ar echivala cu evitarea sancţiunilor, a declarat, joi, Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, potrivit BBC.

”Ar fi o decizie unilaterală şi o încălcare clară a convenţiei”, a spus ea.

"Ar fi o încercare de a evita sancţiunile. Nu vom permite evitarea sancţiunilor noastre. Vremea în care energia putea fi folosită pentru a ne şantaja a luat sfârşit”, a subliniat şefa executivului Uniunii Europene.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că Rusia nu va mai accepta plăţi în dolari sau în euro în contul livrărilor de gaze naturale către Uniunea Europeană (UE) şi a dat un termen de o săptămână autorităţilor ruse să implementeze un nou sistem de plată în ruble.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.