Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a anunţat joi că s-a vaccinat împotriva covid-19, într-un mesaj postat pe Twitter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După ce am depăşit 100 de milioane de vaccinări în UE, sunt foarte fericită să anunţ că am fost vaccinată azi (joi) cu prima doză de vaccin #COVID19”, anunţă preşedinta Comisiei, în vârstă de 62 de ani, în acest mesaj.

Ea nu precizează cu care vaccin a fost vaccinată.

”Vaccinarea se va accelera şi mai mult, pe măsură ce livrarea (vaccinurilor împotriva covid-19) acclerează”, dă ea asigurări.

”Cu cât vaccinăm mai rapid, cu atât putem controla mai bine pandemia. Suntem mai puternici împreună (#StrongerTogether)”, scrie Ursula von der Leyen.

Cele 27 de state membre UE au primit până în prezent în total 126 de milioane de doze de vaccin - dintre care au fost administrate 100 de milioane -, a anunţat miercuri preşedinta CE.

Peste 27 de milioane de persoane din UE au fost complet vaccinate până în prezent, cu două doze de vaccin.

Comisia Europeană - însărcinată cu precomandarea vaccinurilor anticovid în numele statelor membre UE - anunţa la sfârşitul lui martie că mizează pe livrarea a cel puţin 360 de milioane de doze de vaccin în trimestrul doi - 200 de milioane de doze de vaccin BioNTech-Pfizer, 35 de milioane de doze de vaccin Moderna şi 55 de milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson, dar şi 70 de milioane de vaccin AstraZeneca-Oxford.

Livrările de vaccin J&J în UE au început luni, însă nicio doză nu a fost administrată.Folosirea vaccinului J&J rămâne suspendată până la un aviz al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.