Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a respins din nou, sâmbătă, criticile potrivit cărora UE ar fi întârziat să concluzioneze acorduri de precomenzi de vaccinuri cu laboratoarele farmaceutice, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dificultăţile cu aprovizionarea de vaccinuri contra Covid-19 în Europa sunt legate de faptul că există "o penurie mondială de componente importante care intră în fabricarea de vaccinuri", a asigurat ea în Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Recunoscând că această problemă este "dureroasă" din cauza aşteptărilor mari ale europenilor, ea a subliniat: "dacă am fi fost toţi conştienţi la momentul respectiv de riscurile legate de lansarea unei producţii de masă, atunci am fi temperat aşteptările privind o vaccinare rapidă". 

Remarcile ei vin după valul de critici din Germania şi Europa despre lentoarea din campania de vaccinare începută după Crăciun, în condiţiile în car epopulaţiile sunt epuizate după luni de restricţii. 

Guvernul cancelarei Angela Merkel, în care Ursula von der Leyen a fost ministru, este în special vizat de critici din partea sociali-democraţilor aflaţi la putere.  

Şefa executivului european nu a încetat să respingă aceste critici şi a fost susţinută vineri de Merkel şi de preşedintele francez Emmanuel Macron.

Ursula von der Leyen a reiterat în ziarul german că UE s-ar confrunta din nou cu probleme din cauza apariţiei noilor tulpi ale virusului. 

Bruxelles-ul lucrează "fără întârziere" cu "industria şi ştiinţa" pentru "a dezvolta, a autoriza şi a produce vaccinuri contra viitoarelor variante", a concluzionat Von der Leyen. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.