Viitoarea preşedintă a Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, în vârstă de 60 de ani, a decis să-şi amenajeze o locuinţă alături de birou, la etajul al 13-lea al clădirii Berlaymont, sediul instituţiei, la Bruxelles, au confirmat joi serviciile sale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Putem confirma că Ursula von der Leyen a cerut să se amenajeze o locuinţă într-un spaţiu de aproximativ 25 de metri pătraţi, alături de biroul său, pentru nopţile petrecute la Bruxelles”, au anunţat colabratorii săi, confirmând astfel o dezvăluire a cotidianuluigerman Die Welt.

Ursula von der Leyen urmează să intre în funcţie la 1 noiembrie.

”Reşedinţa sa va rămâne la Hanovra”, au preciazat colaboratorii săi. ”Ea a decis să pună să fie amenajat acest spaţiu redus în clădirea securizată a Comisiei Europene, în loc să ia un aparament sau o cazare într-un hotel. În afară de securitate, această alegere are un avantaj practic, pentru că evită inconvenientele traficului de la Bruxelles”, au subliniat ei.

Preşedintele în exerciţiu al CE, Jean-Claude Juncker, în vârstăde 64 de ani, şi-a păstrat reşedinţa la Luxembourg şi a ales să ”închirieze un apartament de 50 de metri pătraţi într-un hotel, cu 3.250 de euro pe lună”, a precizat el într-un interviu acordat Bild am Sonntag..

”Preşedintele Comisiei nu are o locuinţă de serviciu”, a declarat el.

Preşedintele Consiliului European ”Donald Tusk nu are nici el o locuinţă de serviciu”, adăuga el.

”Însă, secretarul general al NATO, el locuieşte într-un castel în care ne invită uneori să ne odihnim. Toţi ambasadorii au, de asemenea, reşedinţe şi cunosc multe”, a subliniat el.

”Preşedinţia CE este in loc de muncă de 18 ore pe zi”, a insistat Jean-Claude Juncker.

Iar salariul este pe măsură - 27.903,32 de euro brut pe lună (cu taxe de 45%), sumă căreia i se adaugă lunar o indemnizaţie de locuinţă în valoare de 4.185,50 de euro şi una de cheltuieli, de 1.418,07 euro.

În cazul în care are un copil în grijă, preşedintele CE primeşte un suploment de 410.11 euro şi o alocaţie şcolară de 100,18 euro.

Ursula von der Leyen este mama a şapte copii, născuţi în perioada 1987-1999.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.