Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen urmează să efectueze marţi o vizită la Kiev şi să fie primită de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, anunţă luni un purtător de cuvânt CE, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este cea de-a cincea vizită a preşedintei CE de la începutul războiului rus în Ucraina, la 24 februarie 2022.

”Preşedinta (CE) va reafirma susţinerea neabătută a Ucrainei de către UE”, anunţă Eric Mamer.

Această vizită are loc cu ociaz Zilei Europei, precizează el.

Volodimir Zelenski a anunţat luni că Ucraina renunţă la orice comemorare a victoriei împotriva Germaniei naziste la 9 mai - potrivit tradiţiei sovietice şi ruse - şi că sărbătoreşte de-acu, această zi la 8 mai, odată cu ”lumea liberă”.

Occidentul marchează capitularea germaniei la 8 mai, însă Moscova a reţinut data de 9 mai - din cauza unei diferenţe de fus orar.

Preşedintele rus Vladimir Putin a făut din înfrângerea naziştilor un element esenţial al identităţii naţionalismului rus - minimalizând rolul celorlaţţi Aliaţi.

Putin plasează neîncetat invazia sa a Ucrainei în cadrul acestei moşteniri.

El susţine că vecinul său, o fostă ţară sovietică, este necesar să fie ”denazificat”.

Comisia Europeană a anunţat luni că a transmis statelor membre ale Uniunii Europene (UE) cel de-al 11-lea pachet de sancţiuni impus Rusiei, meniti să evite ocolirea sancţiunilor impuse Moscovei de către UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.