Uraganul Fiona se îndrepta spre nord luni seară, după ce a adus ploi torenţiale şi vânturi puternice în Republica Dominicană şi a provocat o pană totală de curent în Puerto Rico, unde cel puţin două persoane au murit, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uraganul de categoria 2 va deveni probabil un uragan de categoria 3 pe măsură ce se deplasează prin apele calde ale Caraibelor spre Turks şi Caicos. Fiona a fost ridicat la categoria 2, cu vânturi de 105 mph (169 km/h), de către Centrul Naţional pentru Uragane, luni seara.

Marţi, centrul lui Fiona este aşteptat să treacă în apropierea sau la est de arhipelag, care face obiectul unei avertizări de uragan în vigoare, a declarat Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) din SUA.

Condiţii de furtună tropicală erau aşteptate şi în Bahamas. După ce a strabatut Puerto Rico, Fiona a atins pământul în Republica Dominicană, în apropiere de Boca Yuma, la ora locală 3:30, potrivit NHC.

Centrul furtunii a atins coasta de nord a insulei Hispaniola înainte de prânz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.