Ploi puternice legate de trecerea uraganului Agatha au afectat, vineri, mai multe provincii din Cuba şi s-au soldat cu cel puţin trei morţi. Zeci de mii de locuitori au rămas fără curent electric, au anunţat autorităţile, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat de 44 de ani, care era dispărut, a fost găsit fără viaţă în provincia Pinar del Rio. El a murit după ce a căzut într-un pârâu.

Site-ul cubadebate.cu a semnalat a semnalat dispariţia a încă unui cetăţean din regiune, iar în provincia Havana s-au raportat două decese, între care şi cel al unui bărbat de 69 de ani.

Mai multe cartiere ale capitalei Cupei au fost afectate puternic de precipitaţii. Apa a pătruns în case, iar un pod s-a prăbuşit. S-au prăbuşit şi 60 de clădiri, iar aproximativ 400 de localnici au fost evacuaţi.

Alţi 2.000 de oameni s-au autoevacuat pentru a fi în siguranţă.

În total, 50.000 de clienţi din provincia Havana sunt privaţi de electricitate.

Uraganul Agatha a fost retrogradat marţi la nivel de furtună tropicală, însă ar putea să se reactiveze ca uragan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.