Cel puţin 73 de persoane au murit joi într-un incendiu izbucnit într-o clădire cu mai multe etaje din Johannesburg, cel mai mare oraş din Africa de Sud, a anunţat municipalitatea, în timp ce un bilanţ anterior al serviciilor de urgenţă a indicat mai întâi 52 de morţi, apoi 63 de morţi. Printre persoanele decedate se numără şi un copil mic, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Peste 70 de morţi în urma incendiului care a distrus un bloc de apartamente degradat din Johannesburg
CITEȘTE ȘI Bilanţul incendiului de la Johannesburg a crescut la peste 60 de morţi

Serviciile de gestionare a situaţiilor de urgenţă au declarat că alte 43 de persoane au fost rănite în incendiul izbucnit joi dimineaţa devreme.

Clădirea a fost evacuată, iar purtătorul de cuvânt Robert Mulaudzi a declarat că o operaţiune de căutare şi recuperare este în curs de desfăşurare. Este probabil ca numărul morţilor să crească, a spus el.

Nu este clar deocamdată ce a provocat incendiul.
 
În interiorul clădirii de cinci etaje se afla "un adăpost improvizat", a declarat Mulaudzi. "Sunt o mulţime de structuri informale în interiorul clădirii. Există o multe resturi pe care trebuie să le îndepărtăm", a afirmat oficialul.
 
Autorităţile au declarat că incendiul a fost în mare parte stins, dar fumul încă se mai strecura din clădirea aflată în centrul oraşului Johannesburg.
 
Imaginile de la televiziune au arătat maşini de pompieri şi ambulanţe în faţa unei clădiri cu ferestre arse, care a fost izolată de poliţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.