Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor, a acordat aprobarea completă vaccinului anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

FDA a autorizat pe deplin serul administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ, potrivit NBC.

„Aprobarea FDA a acestui vaccin este un punct de referinţă pe măsură ce continuăm să luptăm cu pandemia de Covid-19”, a transmis Dr. Janet Woodcock, comisar FDA . „În timp ce milioane de oameni au primit deja în siguranţă vaccinuri Covid-19, recunoaştem că, pentru unii, aprobarea FDA a unui vaccin ar putea acum să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi. Momentul important de astăzi ne duce cu un pas mai aproape de a modifica traiectoria pandemiei în SUA”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Omologarea ar putea ajuta la determinarea celor care ezitau cu privire la vaccinare să se imunizeze. Un sondaj realizat în luna iunie a concluzionat că 3 din 10 adulţi nevaccinaţi ar fi mai dispuşi să se vaccineze dacă serul ar fi omologat.

Decizia FDA ar putea deschide calea pentru vaccinarea obligatorie - numeroase companii aşteptau omologarea înainte de a le cere angajaţilor să se imunizeze.

Săptămâna trecută, oficialii federali din Sănătate au anunţat că, începând cu 20 septembrie, cei care au primit vaccinul Pfizer vor fi eligibili să primească a treia doză, la 8 luni după cea de-a doua. FDA nu şi-a dat încă acordul pentru doza suplimentară.

Niciun vaccin anti-Covid nu a fost autorizat sau aprobat pentru utilizare în cazul copiilor cu vârste sub 12 ani.

Serul dezvoltat de Pfizer este unul dintre cele trei folosite în SUA.

Moderna a aplicat de asemenea pentru omologare, în timp ce Johnson & Johnson nu a făcut acest lucru, rămânând cu autorizaţia de utilizare de urgenţă.

Produsul Pfizer a fost primul vaccin anti-Covid care a primit autorizaţia de utilizare de urgenţă, în decembrie 2020.

Până luni, peste 230 de milioane de doze au fost administrate în SUA, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.