Un “obiect neidentificat” a fost doborât, duminică, deasupra lacului Huron, au anunţat oficiali americani. Este al treilea obiect doborât în această săptămână, după cele din Alaska şi Canada, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE –

Un oficial american a declarat pentru Reuters, sub protecţia anonimatului, că obiectul avea un aspect octogonal şi nu părea să aibă încărcătură utilă. Nu există vreo indicaţie că obiectul reprezenta o ameninţare miliitară sau avea capacităţi de supraveghere.

Obiectul a fost detectat recent deasupra statului Montana, ceea ce a determinat autoriţile să închidă temporar spaţiul aerian.

Obiectul a fost doborât cu o rachetă Sidewinder, la o altiitudine de 6.100 m, unde ar fi putut interfera cu traficul aerian intern, precizează Reuters.

ŞTIREA INIŢIALĂ -

Elissa Slotkin, membru al Congresului, a notat pe Twitter că obiectul a fost doborât de piloţi al forţelor aeriene americane.

Autorităţile din SUA şi Canasa au restricţionat o parte a spaţiului aerian de deasupra lacului, duminică, încercându-se interceptarea şi identificarea obiectului.

Vestea doborârii obiectului neidentificat vine în contextul în care americanii încă încearcă să identifice celelalate două obiecte doborâte de avioane F-22 în ultimele zile şi să stabilească dacă este responsabilă China, fiind în creştere îngrjorarea legată de ceea ce Washingtonul spune că ar fi “un program al Beijingului pe scară largă de supraveghere aeriană”

Obiectul doborât sâmbătă deasupra Yukonului a fost descris de oficialii americani ca fiind un balon semnificativ mai mic decât cel doborât în 4 februarie în largul coastelor statului Carolina de Sud. Un obiect doborât vineri, într-o zonă izolată din Alaska, era unul cilindric.

CITEȘTE ȘI UPDATE - „Obiect neidentificat”, doborât de un avion american în nordul Canadei, anunţă Trudeau / Obiectul este un „dispozitiv cilindric” / Este pentru a treia oară într-o săptămână când are loc un astfel de incident în spaţiul aerian nord-american

Ambele se pare că aveau încărcătură, fie ataşată, fie suspendată. Oficialii nu au stabilit de unde provin obiectele respective.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.