Un avion cu 43 de persoane, între care 39 de pasageri, s-a prăbuşit, duminică, în Lacul Victoria din Tanzania, în timp ce încerca să aterizeze pe un aeroport din Bukoba, a anunţat compania de stat Tanzania Broadcasting Corporation (TBC), citată de Reuters. Până în acest moment au fost salvate 26 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit AFP, avionul transporta 43 de persoane.  

"A avut loc un accident în care a fost implicat un avion al companiei Precision Air care... s-a prăbuşit în apă la aproximativ 100 de metri de aeroport", a declarat comandantul poliţiei regionale, William Mwampaghale.   

Comisarul regional Albert Chalamila a declarat că 43 de persoane, dintre care 39 de pasageri, doi piloţi şi doi membri ai echipajului de cabină, se aflau la bordul zborului PW 494 din capitala financiară Dar es Salaam către oraşul lacustru din regiunea Kagera. 

"În momentul în care vorbim, am reuşit să salvăm 26 de persoane care au fost duse la spitalul nostru de referinţă", a declarat Chalamila. 

 "Operaţiunea de salvare este încă în curs de desfăşurare şi comunicăm cu piloţii", a spus el, adăugând că avionul era un ATR-42, fabricat de firma franco-italiană ATR cu sediul la Toulouse. 

 Precision Air, o companie listată la bursă care este cea mai mare companie aeriană privată din Tanzania, a declarat că a trimis salvatori la faţa locului. 

"O echipă de investigaţie formată din personalul tehnic al Precision Air şi TAA (Autoritatea Aeroporturilor din Tanzania) a plecat, de asemenea, pentru a se alătura echipei de salvare de la sol", a precizat compania aeriană într-un comunicat. 

 "Niciun deces nu a fost confirmat în acest moment", a precizat aceasta. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: TBC a precizat că 15 persoane au fost salvate până în prezent, dar nu se ştie câţi pasageri se aflau la bordul avionului Precision Air şi nici dacă au existat victime. 

Aeronava, care plecase din capitala Dar es Salaam, "a căzut în Lacul Victoria în această dimineaţă din cauza furtunii şi a ploilor abundente", a relatat TBC. 

Înregistrările video şi imaginile care au circulat pe reţelele de socializare au arătat avionul aproape complet scufundat, doar coada sa de culoare verde şi maro fiind vizibilă deasupra liniei apei. 

 Au fost desfăşurate bărci de salvare, iar lucrătorii de urgenţă continuau să salveze alţi pasageri blocaţi în avion, a adăugat TBC. 

 Preşedintele Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, a făcut apel la calm în timp ce operaţiunea de salvare continua. 

"Am primit cu tristeţe vestea accidentului în care a fost implicat avionul Precision Air", a scris ea pe Twitter.  

"Să fim calmi în acest moment în care salvatorii continuă misiunea de salvare în timp ce ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute", a adăugat.   

Aeroportul Bukoba se află pe malul lacului Victoria, cel mai mare lac din Africa. 

 Precision Air este cea mai mare companie aeriană privată din Tanzania. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.