Fostul preşedinte american Donald Trump anunţă marţi că a primit o scrisoare prin care procurori îl informează că este vizat în mod personal în ancheta federală cu privire la luarea cu asalt a capitoliului, la 6 ianuarie 2021, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump dă asigurări, într-un mesaj postat pe reţeaua sa de socializare Truth Social, că această procedură conduce ”aproape întotdeauna” la o inculpare.

El precizează în acest mesaj că a primit această scrisoare - prin care este desemnat drept ţintă a anchetei Departamentului Justiţiei cu privire la efprturi în vederea unei răsturnări a rezultatului alegerilor prezidenţiale din 2020 - în timp ce se afla împreună cu familia sa, duminică noaptea, relatează The Associated Press.

O astfel de scrisoare poate preceda o inculpare şi este folosită pentru a-l informa pe cel vizat că procurorii deţin probe care-l leagă de o infracţiune, scrie AP

Donald Trump a primit o astfel de scrisoare înainte să fie inculpat, luna trecută, într-o anchetă separată cu privire la o proastă gestionare a unor secrete de stat.

Contactat de AP, un purtător de cuvânt al procurorului special Jack Smith, care coordonează ancheta, a refuzat să comenteze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.