Bilanţul atacului care a avut loc sâmbătă la sinagoga din Pittsburgh a ajuns la 11 morţi şi şase răniţi, patru dintre răniţi fiind poliţişti, anunţă Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Suspectul în atacul de la Pittsburgh a fost identificat; FBI tratează incidentul ca o crimă inspirată de ură

UPDATE - Bilanţul atacului  - 11 morţi şi şase răniţi

Procurorul Scot Brady a declarat într-o conferinţă de presă că acuzaţiile împotriva suspectului Robert Bowers, în vârstă de 46 de ani, din Pittsburgh, vor fi formulate în cursul serii de sâmbătă.

Agentul special FBI Bob Jones a afirmat că se pare că Bowers a acţionat singur.

Conform poliţiei, Bowers se află în spital, cu răni multiple provocate în urma împuşcăturilor.

De asemenea, doi dintre cei şase răniţi sunt în stare critică.

Printre cei ucişi nu se află copii.

UPDATE - Suspectul, un bărbat alb, s-ar fi predat autorităţilor, conform postului local KDKA Echipa SWAT a stat de vorbă cu suspectul, iar el s-a târât, fiind rănit. Nu este clar cât de grave sunt rănile sale.

De asemenea, trei poliţişti au fost împuşcaţi, însă starea lor nu este cunoscută la acest moment.

Surse din poliţie au declarat că atacatorul a intrat în clădire şi a strigat: „Toţi evreii trebuie să moară”.

Opt persoane au murit. Au fost împuşcate şi alte persoane, dar gravitatea rănilor lor nu este cunoscută.

Când au ajuns ofiţerii, atacatorul a tras în ei în repetate rânduri, forţând poliţiştii să îşi folosească maşinile ca scut.

Atacul a avut loc în timpul slujbei săptămânale de Sabat la sinagoga evreiască Tree of Life iar clădirea era plină. Poliţia a informat că a primit mai multe apeluri de la persoanele prinse înăuntru.

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat pe Twitter că urmăreşte evenimentele din Pittsburgh, Pennsylvania şi a făcut apel la oamenii din zonă „să rămână la adăpost”.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a precizat pe Twitter că şi el urmăreşte situaţia. „Mă rog pentru cei decedaţi, răniţi, toate familiile afectate şi curajoasele echipaje de intervenţie. Dumnezeu să îi binecuvânteze”, a afirmat el.

Agenţi de la Biroul pentru Alcool, Tutun şi Arme de Foc se află, de asemenea, la faţa locului. Poliţia din New York a informat că trimite poliţişti pentru a asigura paza la mai multe sinagogi şi locaţii evreieşti din oraş.

 
Informaţii iniţiale indicau că cel puţin patru persoane au murit într-un atac armat în apropiere de o sinagogă în Pittsburgh, SUA, scrie globalnews

Departamentul pentru Siguranţa Publică din Pittsburgh a anunţat că are loc un atac armat la intersecţia Wilkins – Shady, unde este situată sinagoga.

Postul de televiziune afiliat CBS, KDKA-TV, a informat că există o prezenţă serioasă a poliţiei în cartierul Squirrel Hill.

Universitatea Mellon Carnegie a trimis un mesaj text prin care a alertat persoanele de operaţiunile poliţiei din zona Wilkins – Shady, conform Pittsburgh Post-Gazette.

Imaginile televiziunilor de la locaţie arată mai multe echipaje de poliţie prezente la sinagogă, care se descrie ca fiind o biserică tradiţională, progresistă şi adeptă a egalitarismului.

Poliţia a informat KDKA-TV că există „mai multe victime” şi a făcut apel către locuitorii din zonă să rămână în case şi să îşi ţină uşile închise.

KDKA-TV a informat că singagoga era plină pentru slujba de sâmbătă iar atacatorul a tras în poliţiştii care au ajuns la faţa locului. Cel puţin patru persoane au murit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.