Sicriul Reginei Elisabeth II a ajuns, marţi seară, la Palatul Buckingham, fiind întâmpinat de o mulţime de oameni în doliu, transmite The Guardian. Sicriul va rămâne în Bow Room până miercuri, apoi va fi mutat la Palatul Westminster. Cortegiul a fost întâmpinat de mai mulţi membri ai Familiei Regale, iar ulterior Regele Charles III a plecat de la Palat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: La scurt timp după sosirea cortegiului, Regele Charles III şi regina consoartă au părăsit Palatul Buckingham. 

UPDATE: ”Sicriul Majestăţii Sale Regina a ajuns la Palatul Buckingham, unde va rămâne  peste noapte în Bow Room. Mâine, sicriul va fi purtat în procesiune pe un afet de tun până la Palatul Westminster, unde Regina va fi depusă în Westminster Hall până în dimineaţa funeraliilor de stat”, a transmis oficial Palatul Buckingham.

UPDATE: Aclamaţii puternice s-au auzit când maşina funerară a reginei a trecut pe lângă cei care aşteptau lângă palat, relatează BBC. 

După o atmosferă până atunci sumbră, a urmat o celebrare respectuoasă a regretatei regine. 

Aplauze şi strigăte de "Odihnească-se în pace" au întâmpinat cortegiul. De asemenea, s-au auzit strigăte de "hip, hip, hooray!" 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Sicriul Reginei va rămâne în Bow Room, înainte de a fi mutat, miercuri, pentru a fi depus la Palatul Westminster, unde mii de oameni sunt aşteptaţi să îi aducă un omagiu reginei. 

Alături de Regele Carol al III-lea, maşina mortuară este primită de prinţii William şi Harry şi de alţi membri ai familiei regale, potrivit BBC. 
 
 
Mii de oameni s-au aliniat pe traseul de 14 mile, în timp ce dricul a călătorit de la RAF Northolt, în vestul Londrei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.