Serviciile ruse de securitate (FSB) au acuzat luni ”serviciile speciale” ale Ucrainei că au ucis-o pe Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, un reputat ideolog rus apropiat Kremlinului. Femeia a decedat într-o explozie de maşină în apropiere de Moscova, au relatat agenţiile de presă, potrivit AFP. FSB a menţionat că atacul a fost comis de o ucraineană care a sosit în Rusia pe 23 iulie împreună cu fiica sa şi a închiriat un apartament în acelaşi bloc cu Dughina, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Atacul a fost comis de o ucraineancă, născută în 1979, care a sosit în Rusia pe 23 iulie împreună cu fiica sa şi a închiriat un apartament în acelaşi bloc de locuinţe cu Dughina, potrivit unui comunicat al FSB transmis agenţiilor de presă ruse.

Suspecta a participat sâmbătă seara la un eveniment în afara Moscovei, la care au fost prezenţi şi Dughina şi tatăl ei, înainte de a pune în aplicare ”explozia controlată” a maşinii Dughinei. El a fugit ulterior din Rusia în Estonia, potrivit FSB.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Asasinarea” Dariei Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, ”a fost pregătită şi comisă de serviciile speciale ucrainene”, a precizat FSB într-un comunicat citat de agenţiile ruse.

Potrivit aceleiaşi surse, persoana care a plasat bomba în maşina Dariei Dughina a fugit apoi în Estonia.

La rândul său, Ucraina a anunţat, duminică, că nu are nicio legătură cu această explozie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.