Şase persoane - inclusiv trei copii - au fost rănite după ce o maşină a urcat pe trotuar şi a intrat într-o mulţime de oameni, în faţa unui centru sportiv, la Newcastle, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc către ora locală 9.14 (11.14, ora României) în faţa Westgate Sports Centre, unde se desfăşura un eveniment care marca Aid al-Fitr.

Unul dintre copii ar fi fost rănit grav.

Poliţia din Northumbria a anunţat că incidentul nu ar avea legătură cu terorismul.

O femeie în vârstă de 42 de ani a fost reţinută, a anunţat poliţia.

Sute de persoane participau la un eveniment care marchează încheierea Ramadanului.

”Din câte înţeleg, (o femeie care se afla la rugăciune) tocmai pleca cu maşina şi cred că a pierdut controlul” asupra volanului, a declarat un martor ocular.

”Am fugit, pentru că toată lumea se ducea către răniţi, încercând să le toarne apă pe gură”, a adăugat el.

”Părinţii copiilor se aflau acolo. Am încercat să-i calmez şi să le spun că ambulanţa era acolo şi că vor avea grijă de ei, că ei ştiu ce fac”, a mai spus el.

”URCAT PE TROTUAR”

”Acest lucru a provocat mare panică. Toată lumea ţipa când s-a întâmplat. Nu a fost cea mai bună experienţă”, a declarat martorul.

”Am primit primul apel de urgenţă la ora (locală) 9.15 (11.15, ora României), în această (duminică) dimineaţa, cu privire la o maşină care a urcat pe trotuar”, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă din Nord-Est.

”Am luat şase persoane la spital. Au fost conduşi la Royal Victoria Infirmary, la Newcastle. Trei copii şi trei adulţi”, a precizat purtătorul de cuvânt

La incident au intervenit şase ambulanţe, doi paramedici, vehicule de reacţie rapidă şi ambulanţă aeriană.

Un parlamentar laburist din Newcastle Central, Chi Onwurah, a scris pe Twitter ”atât de trist. Eram la rugăciune mai devreme şi era atât de multă bucurie şi unitate. Mă gândesc la cei afectaţi de ceea ce mi se spune că a fost un teribil accident”.

”Mă aflam în parcare, când am auzit ţipete, aşa că am fugit către colegiul comunităţii, care se afla la câteva minute de mine”, povesteşte dr. Afsar, un martor ocular.

”Când am ajuns, am văzut un adolescent foarte tânăr plin de sânge, iar alt adolescent foarte tânăr părea rănit”, continuă el, adăugând că ”era un bărbat în afara colegiului comunităţii cu răni la faţă şi sânge pe toată faţa”.

”Poliţia era deja la faţa locului. I-am văzut mai devreme supraveghind rugăciunea”, spune el, adăugând că ”poliţişti au urcat şoferul maşinii în spatele unei dube de poliţie”.

”Am vorbit cu oameni de la faţa locului care au văzut ce s-a întâmplat şi mi-au spus că ea scotea o maşină din parcare şi a accelerat brusc în mulţimea adunată”, declară Afsar.

”Eram împreună cu alţi câţiva doctori, care au venit să ajute, dar poliţia şi paramedicii au fost foarte rapizi şi nu au avut nevoie de ajutorul nostru”, spune el.

”Primarul din Newcastle a fost şi el acolo, mai devreme, la ceremonia de Aid al-Fitr”, mai spune matorul ocular

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.