Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski trage un semnal de alarmă, într-un discurs în Parlamentul din Luxemburg, şi informează Occidentul că armata rusă a cucerit 20% din teritoriul Ucrainei, care se află sub autoritate străină, în timp ce confruntări armate fac ravagii în Donbas, mai ales la Sievierodoneţk, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie să ne apărărm împotriva aproape întregii armate ruse”, subliniază Zelenski.

”Toate formaţiunile militare ruse pregătite de luptă sunt implicate în această agresiune”, denunţă şeful statului ucrainean.

”Azi, aproximativ 20% din teritoriul nostru este sub controlul ocupanţilor, (adică) aproape 125.000 de kilometri pătraţi”, declară Zelenski.

”Este mai mult decât teritoriul tuturor ţărilor din Benelux”, adică al Belgiei, Olandei şi Luxemburgului, subliniază liderul ucrainean în acest mesaj, trimis jurnaliştilor în orginal de către preşedinţia ucraineană.

În comparaţie, forţe ruse controlau, înainte să invadeze Ucraina, la 24 fentuarie, ”peste 43.000 de kilometri pătraţi”, subliniază Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.