Ministerul palestinian al Sănătăţii din Hamas a anunţat sâmbătă că 9.488 de persoane, dintre care 3.900 de copii, au fost ucise în Fâşia Gaza de la începutul războiului cu Israelul. De asemenea, instituţia a anunţat că 12 persoane au fost ucise într-un bombardament israelian care a lovit o şcoală ONU unde se adăpostesc persoane strămutate, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ministerului, 2.509 femei au murit, de asemenea, de la 7 octombrie.

Tot sâmbătă, Ministerul Sănătăţii al guvernului Hamas a anunţat că 12 persoane au fost ucise într-un bombardament israelian care a lovit o şcoală ONU unde se adăpostesc persoane strămutate, într-o tabără de refugiaţi din nordul Fâşiei Gaza.

"Douăsprezece martiri şi cel puţin 54 de răniţi până în prezent într-un bombardament care a vizat şcoala al-Fakhoura, care adăposteşte mii de persoane strămutate în tabăra de refugiaţi din Jabaliya", a precizat ministerul, la scurt timp după ce guvernul Hamas a anunţat lovitura efectuată de "ocupaţie (Israel, n.r.)".

Nu a putut fi obţinut un comentariu din partea Agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni (Unrwa), care gestionează şcoala afectată.

La 2 noiembrie, Unrwa a anunţat că patru dintre şcolile sale din Fâşia Gaza, care adăpostesc persoane strămutate de război, au fost lovite de bombardamente care au făcut 23 de morţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.