Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri că l-a invitat pe preşedintele american, Donald Trump, la Moscova şi că atât el cât şi Trump sunt pregătiţi pentru mai multe summit-uri câtă vreme condiţiile sunt corecte, scrie Reuters. Preşedintele american, Donald Trump, s-a declarat deschis unei vizite la Moscova, a anunţat Casa Albă

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Trump se declară deschis unei vizite la Moscova

Vorbind în faţa reporterilor în timpul unui summit BRICS, o alianţă economică între Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, Putin a declarat că sunt insuficiente convorbirile telefonice între Moscova şi Washington şi că cele două părţi trebuie să se întâlnească pentru a discuta despre probleme precum acordul nuclear cu Iranul, conflictele din Orientul Mijlociu şi tratatele de control al armelor.

„În ceea ce priveşte întâlnirile noastre, înţeleg foarte bine ce a declarat preşedintele Trump. El îşi doreşte să avem mai multe întâlniri. Sunt pregătit. Avem nevoie de condiţiile potrivite pentru acest lucru, inclusiv în ţările noastre”, a declarat Putin.

„Suntem pregătiţi pentru astfel de întâlniri. Suntem pregătiţi să îl invităm pe preşedintele Trump la Moscova. Apropo, el a primit deja o astfel de invitaţie, i-am transmis acest lucru”, a adăugat el.

„Sunt pregătit să merg la Washington. Repet, dacă vor fi create condiţiile potrivite”, a afirmat preşedintele rus.

Putin a declarat că, între timp, este posibil ca el şi Trump să se întâlnească în timpul summit-ului G20.

Referindu-se la tensiunile din SUA după summit-ul de la Helsinki, Putin a precizat: „În ciuda dificultăţilor, în acest caz dificultăţile din situaţia internă din Statele Unite, viaţa continuă şi contactele dintre noi continuă”.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.