Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că guvernul său a fost informat că miercuri, 16 februarie, va fi ”ziua atacului” prin care Rusia va invada Ucraina, relatează NBC News. Ulterior, purtătorul său de cuvânt a afirmat că preşedintele a făcut referire la informaţiile apărute în presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite şi aliaţii săi au avertizat în mod repetat cu privire la o invazie iminentă a Rusiei, care a staţionat aproximativ 130.000 de soldaţi lângă graniţele Ucrainei la nord, sud şi est.

Rusia neagă că plănuieşte o invazie.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

”Ni se spune că 16 februarie va fi ziua atacului”, a spus Zelenski într-o declaraţie postată pe Facebook, fără a spune cine a furnizat aceste informaţii.

După câteva ore, purtătorul de cuvânt Serghei Nikiforov a declarat că Zelenski făcea referire la data anunţată în acest sens de presă.

Tot luni, Zelenski a afirmat că va transforma ziua de 16 februarie în ziua unităţii. "Vrem pace şi vrem să rezolvăm toate problemele exclusiv prin negocieri", a spus el.

Zelenski a lăudat armata "minunată" a Ucrainei şi a spus că este "mult mai puternică decât acum opt ani”.

Zelensky a mai spus că Ucraina "doreşte libertate şi este gata să lupte pentru aceasta".

Pe 16 februarie "vom arbora steaguri naţionale, vom pune panglici albastre şi galbene şi vom arăta lumii unitatea noastră”, a conchis el.

Duminică, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, Jake Sullivan, a declarat că o invazie a Rusiei ar putea începe ”în orice zi”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.