Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, marţi, interzicerea accesului Rusiei în "toate porturile" şi "aeroporturile din lume" ca represalii la invazia rusă în Ucraina. Bombardamentele ruse nu vor determina Kievul să accepte condiţiile Moscovei, a mai spue el, îndemnând Rusia să "nu piardă timpul" în Ucraina, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie închisă intrarea pentru un astfel de stat în toate porturile, toate canalele şi toate aeroportuirle din lume", a declarat Zelenski într-un videoclip publicat pe Facebook, cerând în egală măsură comunităţii internaţionale să "ia în considerare o închidere totală a căilor aeriene pentru rachete, avioane şi elicoptere ruseşti". 

Rusia a efectuat 56 de atacuri cu rachete şi a trimis 113 rachete de croazieră în cinci zile, potrivit lui Zelenski, scrie Reuters. 


"Răul înarmat cu rachete, bombe şi artilerie trebuie oprit imediat. Distruge economia. Pentru a arăta că omenirea ştie să se apere", a spus preşedintele ucrainean.

Zelenski i-a cerut Rusiei să "nu piardă timpul" în Ucraina, asigurând că bombardamentele ruse nu vor determina Kievul să accepte condiţiile Moscovei. 

Prima rundă de negocieri ruso-ucrainene a avut loc luni "pe fond de bombardamente şi de atacuri ce au vizat teritoriul nostru", a declarat Zelenski în videoclipul publicat pe Facebook. 

"Eu cred că Rusia încearcă în acest mod simplu să pună presiune" asupra Kievului, a estimat el, adăugând: "Nu vă pierdeţi timpul". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.