Un plic cu un praf suspect a fost găsit vineri într-o clădire de pe bulevardul Regent, din Bruxelles, unde se află şi consulatul României, mai multe persoane care au intrat în contact cu conţinutul plicului fiind plasate în carantină. În jurul orei locale 17:00, poliţia s-a retras din zonă, fiind aşteptate rezultatele analizelor privind praful aflat în plic. Destinatarul plicului a fost identificat, însă numele său nu a fost dezvăluit, ancheta fiind în desfăşurare, anunţă Sudinfo.be.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI MAE, despre incidentul de la Bruxelles: Prezenţa plicului suspect a fost semnalată de angajaţii unei firme din aceeaşi clădire cu consulatul României; siguranţa cetăţenilor români nu a fost afectată

UPDATE 20:06. - A fost identificat destinatarul plicului cu praf suspect din clădirea consulatului României la Bruxelles - presă

Destinatarul plicului cu praf suspect din clădirea consulatului României la Bruxelles a fost identificat, însă numele său nu a fost dezvăluit, ancheta fiind în desfăşurare, anunţă Sudinfo.be. Patru persoane au fost duse la spital, două intrând în contact direct cu conţinutul plicului, alte două luând contact indirect.

Conform sursei citate, persoana căreia îi era destinat plicul care a creat suspiciuni de antrax a fost identificată, însă numele acesteia nu poate fi dezvăluit, scrie sursa citată.

"Ancheta este în desfăşurare", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, căruia i s-au solicitat precizări.

De asemenea, conform purtătorului de cuvânt al Serviciului de pompieri din Bruxelles, Pierre Meys, "două persoane au fost în contact direct cu plicul, iar alte două în contact indirect".

"Ele nu prezintă momentan niciun fel de simptome, dar au fost transportate la spital", a precizat Myers.

La faţa locului au fost trimise şi serviciile de decontaminare, iar substanţa va fi analizată.

Poliţia a fost alertată vineri în legătură cu prezenţa plicului într-o clădire situată nr. 47 - 48, pe bulevardul Régent din Bruxelles.

Clădirea adăposteşte mai multe birouri, precum şi consulatul României, scrie presa belgiană, care adaugă că în zonă se află şi sediul ambasadei SUA.

A fost necesară intervenţia protecţiei civile, precum şi izolarea persoanelor care au intrat în contact cu praful suspect aflat în plic. Aceste persoane vor beneficia de tratament preventiv.

Conţinutul plicului este analizat.

Conform purtătoruluik de cuvânt al Poliţiei din Bruxelles Olivier Slosse, la ora locală 17:00 poliţia a părăsit zona, iar cei care au intrat în contrat cu pudra suspectă au fosy duşi la spital.

Rezultatul analizelor nu este cunoscut deocamdată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.