Poliţia rusă a arestat cel puţin 519 persoane în Rusia, duminică, la manifestaţii în curs, la Moscova şi în alte peste 30 de oraşe ruseşti, care cer eliberarea opozantului politic rus Alekei Navalnîi - aflat de la 17 ianuarie în închisoare -, potrivit ONG-ului OVD-Info, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit acestei organizaţii nonguivernamentale (ONG) specializate în monitorizarea manifstaţiilor, arestări auavut loc în cel puţin 35 de oraşe ruseşti.

Forţele de ordine ruse au blocat accesul în centrul mai multor oraşe, cu scopul de a-in împiedica pe manifestanţi să participe la aceste adunări neautorizate.

Potrivit Reuters, cel puţin 100 de persoane au fost reţinute de către poliţie la Moscova.

Poliţia rusă a arestat duminică peste 450 de persoane la manifestaţii împotriva arestării lui Aleksei Navalnîi în Siberia şi în Extremul Orient rus, scrie Reuters.

Aceste adunări, care urmează să continue la Moscova şi în alte oraşe ruseşti, au loc în urma unor manifestaţii în weekendul trecut şi sporesc presiunile asupra preşedintelui Vladimir Putin pentru a-l elibera pe opozant.

Aleksei Navalnîi a fost arestat la Moscova, la 17 ianuarie, la întoarcerea sa din Germania, unde a primit îngrijiri după ce a fost otrăvit cu noviciok în Rusia, în vară. El îl acuză pe Putin şi FSB de faptul că se află în spatele acestei tentative de asasinat, acuzaţii pe care Kremlinul le dezminte.

Poliţia rusă subliniază că aceste manifestaţii nu au fost autorizate şi a anunţat că le dispersează, ca în weekendul trecut, când peste 4.000 de persoane au fost arestate, potrivit OVD-Info, o organizaţie nonguvernamentală care monitorizează manifestaţii.

La Vladivostok, în Extremul Orient rus, poliţia a împiedicat manifestanţi să intre în centrul oraşului.

Imagini video surprind sute de manifestanţi scandând ”Putin este un hoţ!” şi mărşăluind pe gheaţă, la o temperatură de minus 13 grade Celsius.

Potrivit OVD-Info, poliţia a arestat 465 de persoane duminică, dintre care 108 la Vladivostok.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.