O camionetă a intrat luni într-un grup de pietoni în oraşul Toronto, ucigând nouă oameni şi rănind 16, potrivit unui bilanţ anunţat de poliţia locală. Şoferul furgonetei a fost reţinut de forţele de ordine. Incidentul a avut loc în contextul în care miniştri din cadrul Grupului Celor Şapte (G7) s-au întâlnit la Toronto să discute despre o serie de probleme înainte summitului G7 prevăzut la Quebec în iunie. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) spune că până la acestă oră nu există informaţii care să arate că printre victimele incidentului s-ar afla şi cetăţeni români.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI MAE: Momentan nu există informaţii care să arate că printre victimele incidentului din Toronto s-ar afla şi cetăţeni români

UPDATE 00:10 - Nouă persoane au murit şi 16 sunt rănite, după ce o furgonetă a lovit mai multe persoane la Toronto

Nouă persoane au murit şi 16 sunt rănite, după ce o furgonetă a lovit mai multe persoane, luni, într-o intersecţie importantă de la periferia oraşului Toronto, a anunţat poliţia din Toronto, citată de presa locală.

Poliţia a confirmat că 9 persoane au decedat şi 16 sunt rănite, după ce o camionetă a intrat într-un grup de pietoni pe strada Yong, la colţ cu bulevardul Finch, în partea de nord a oraşului.

Poliţia a anunţat iniţial că opt până la zece persoane au fost rănite, dar că nu se cunoaşte încă gravitatea rănilor acestora.

Potrivit National Post, responsabilii Spitalului Sunnybrook din Toronto au anunţat că au primit şapte victime ale incidentului şi că centrul de primiri urgenţe a fost închis, ca o măsură de precauţie.

La scurt timp după atac, poliţia l-a reţinut pe şoferul furgonetei.

UPDATE 22:14  - Şoferul furgonetei implicate în incidentul de la Toronto, reţinut de poliţie

Poliţia l-a reţinut pe şoferul furgonetei care a lovit mi multe persoane, luni, într-o intersecţie importantă din nordul oraşului Toronto, au anunţat forţele de ordine pe Twitter, relatează Reuters.

Poliţia a anunţat iniţial că opt până la zece persoane au fost rănite, însă ulterior a informat că este neclar câte persoane au fost rănite sau cât de grav sunt rănile. ”Este prea devreme să confirmăm numărul pietonilor loviţi şi ce răni au”, a anunţat poliţia pe Twitter.

De asemenea, este neclar dacă incidentul a fost un act deliberat sau un accident rutier.

Incidentul a avut loc la aproximativ 30 de kilometri de centrul oraşului, unde miniştrii de externe ai ţărilor membre ale Grupului Celor Şapte (G7) ţări industrializate - Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia şi Statele Unite - s-au întâlnit luni.

La hotelul Intercontinental, unde s-au întâlnit miniştrii G7, nu s-a observat vreo consolidare a măsurilor de securitate.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat o anchetă.

”Culegem în continuare informaţii şi imediat ce putem vom împărtăşi mai multe informaţii cu canadienii”, a declarat Trudeau pentru presă la aproximativ o oră după aflarea veştii despre incident.

Statele Unite şi Europa au fost însângerate de o serie de atacuri cu vehicule vizând pietoni, inclusiv pe 31 octombrie 2017, la New York, un atac soldat cu opt morţi.

Poliţia a anunţat pe Twitter că această ”coliziune” a avut loc la ora locală 13.27 (20.27, ora României).

Presa locală scrie că ”cel puţin patru persoane nu mai au semnale vitale”, iar vehicului ar fi reuşit să fugă de la faţa locului.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei, Meaghan Gray, a declarat că fugoneta pare că a intrat în mulţime, pe trotuar, în curbă.

Incidentul a avut loc în contextul în care miniştri din cadrul Grupului Celor Şapte (G7) s-au întâlnit la Toronto să discute despre o serie de probleme înainte summitului G7 prevăzut la Quebec în iunie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.