Cetăţeanul român reţinut în cadrul investigaţiei privind uciderea jurnalistei Victoria Marinova este de origine ucraineană, el nu este suspect de crimă, are un alibi care este verificat, a anunţat marţi şeful Departamentului Regional al Ministerului de Interne, Teodor Atanasov, conform postului naţional de radio bulgar. Informaţii iniţiale, neconfirmate oficial, indicau că o persoană cu cetăţenie română, dar cu paşaport moldovenesc, a fost reţinută în cazul uciderii jurnalistei. MAE precizează că a făcut demersuri pentru identificarea persoanei, dar că până la acest moment autorităţile bulgare nu au notificat Ambasada României la Sofia şi că nu există nici o cerere de asistenţă consulară cu privire la un astfel de caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI MAE, despre informaţiile conform cărora un român ar fi suspect în cazul uciderii jurnalistei bulgare Victoria Marinova: Până la acest moment autorităţile bulgare nu au notificat ambasada, nu există nici cerere de asistenţă consulară

UPDATE - În cadrul investigaţiei privind uciderea Victoriei Marinova, a fost reţinut un cetăţean român, al cărui alibi este verificat. La acest moment, el nu este suspect de crimă", a declarat Atanasov.

El a precizat că bărbatul este reţinut pentru 24 de ore.

Postul de radio a anunţat că o persoană a fost reţinută în legătură cu uciderea jurnalistei.

O informaţie iniţială, neconfirmată oficial, este aceea că persoana reţinută este cetăţean român şi că avea paşaport moldovenesc.

Ministerul de Interne de la Sofia a refuzat să confirme informaţia până în acest moment.

Victoria Marinova, prezentatoare TV şi director administrativ la postul regional TVN, a fost violată şi ucisă, cadavrul său fiind găsit aproape de malul Dunării, la Ruse, a anunţat duminică poliţia bulgară.

Marinova, care avea 30 de ani, ar fi fost violată, bătută şi strangulată. Cadavrul său a fost găsit de un trecător, sâmbătă după-amiază, şi seara a fost identificat de familia femeii.

Procuratura bulgară a deschis o anchetă cu privire la o presupusă folosire abuzivă a unor fonduri europene în urma asasinării brutale a jurnalistei de televiziune care denunţa o posibilă corupţie în Guvern, scrie The Associated Press.

Ministerul bulgar de Interne a anunţat această anchetă luni seara.

Jurnalista de televiziune Viktoria Marinova, al cărei cadavru a fost găsit sâmbătă, cu semne de strangulare, a moderat luna trecută o emisiune în care site-ul de investigaţii Bivol.bg a dezvăluit o fraudă de fonduri europene.

Ministerul a anunţat că procuratura anchetează GP Group, o firmă de construcţii care ar fi folosit în abuziv bani de la Uniunea Europeană (UE) şi că a blocat active ale firmei în valoare de 14 milioane de euro.

Poliţia anchetează cu privire la violarea şi asasinarea lui Maronova, în vârstă de 30 de ani, al cărei corp a fost aruncat în apropiere de Dunăre.

Ea a fost directoarea TVN, un post de televiziune de la Ruse, şi prezentatoarea a două emisiuni de investigaţie jurnalistică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.