Paza de Coastă americană prezintă joi, într-o conferinţă de presă, la Boston, condoleanţe familiilor celor cinci pasageri ai submersibilului Titan, confirmând astfel moartea acestora, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Regizorul filmului „Titanic” James Cameron afirmă că vestea despre implozia submersibilului Titan nu a fost o surpriză / El spune că îşi dorelte să fi tras un semnal de alarmă cu privire la acest submersibil
CITEȘTE ȘI Familiile şi apropiaţi ai pasagerilor de pe submersibilul Titan deplâng dispariţia acestora
CITEȘTE ȘI Dispariţia submersibilului Titan - Marina americană a detectat o implozie duminică şi a transmis informaţii celor implicaţi în operaţiunile de căutare, afirmă un oficial

Fragmente au fost descoprite la aproximativ 480 de metri de prova Titanicului, anunţă Paza de Coastă americană.

Acest tip de fragmente, care fac parte din coca exterioară a submersibilului, rezultă probabil în urma unei ”pierderi catastrofale” a camerei de presiune.

Autorităţile au putut ”să reconstituie în întregime coca Titan”, cu ajutorul descoperirii a cinci elemente care au aparţinut submersibilului.

Submersibilul Titan, dat dispărut în apropierea de epava Titanicului, ar fi făcut ”implozie”, potrivit primelor elemente ale autorităţăilor americane.

”Ar fi putut să aibă loc o explozie în coloana de apă a submarinului”, estimează Paza de Coastă americană.

Pe locul unde a fost găsit submersibilul nu există niciun ”fragment din Titanic, este un loc plat”, precizează Paza de Coastă, ceea ce ridică orice îndoieli cu privire la originea fragmentelor găsite.

Zgomotele auzite sub apă nu aveau legătură cu submersibilul, a mai confirmat Paza de Coastă americană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.