Biroul purtătorului de cuvânt al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) a anunţat, sâmbătă, că 13 ostatici israelieni se află în grija Crucii Roşii şi se îndreaptă spre punctul de trecere a frontierei Rafah, relatează Times of Israel. Între timp, ostaticii eliberaţi au ajuns în Egipt, potrivit presei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - 

Treisprezece ostatici israelieni şi patru ostatici străini au trecut din Gaza în Egipt. Se crede că majoritatea ostaticilor israelieni au fost răpiţi din Kibbutzul Be'eri.

Printre cei identificaţi în primele imagini se numără Sharon Avigdori, în vârstă de 52 de ani, şi fiica ei de 12 ani, Noam Avigdori, precum şi Noam Or, în vârstă de 17 ani, şi Alma Or, în vârstă de 13 ani, a căror mamă, Yonat, a fost ucisă. Tatăl lor rămâne în captivitate.

Forţele de Apărare ale Israelului au anunţat că otaticii au fost predaţi de Crucea Roşie Egiptului.

IDF precizează că, potrivit informaţiilor furnizate armatei, ostaticii sunt 13 israelieni şi patru thailandezi.

Convoiul care transportă ostaticii se va îndrepta spre punctul de trecere Kerem Shalom, unde oficialii israelieni vor verifica lista de nume.

Până în prezent, printre persoanele eliberate se numără:

Hila Rotem, în vârstă de 12 ani, a fost luată ostatică de teroriştii Hamas împreună cu mama ei, Raya Rotem, în vârstă de 54 de ani, care nu a fost eliberată împreună cu fiica ei sâmbătă şi rămâne ostatică în Gaza.

Emily Hand, în vârstă de 9 ani, s-a crezut iniţial că se numără printre cei ucişi în atacul de la Kibbutz Be'eri din 7 octombrie. Emily se afla la o petrecere în pijamale în casa unui prieten din kibbutz când a fost răpită fără familie.

Noam Or, în vârstă de 17 ani, şi Alma Or, în vârstă de 13 ani, au fost luate ostatice de teroriştii Hamas din casa lor din Kibbutz Be'eri la 7 octombrie, alături de tatăl lor, Dror Or, în vârstă de 48 de ani, şi de vărul lor, Liam Or, în vârstă de 18 ani. Mama Yonat Or a fost ucisă în atac. Se presupune că Dror şi Liam rămân ostatici în Gaza.

Noam Avigdori, în vârstă de 12 ani, şi mama sa Sharon Avigdori, împreună cu aproximativ 10 membri ai familiei lor extinse, au fost răpite din Kibbutz Be'eri. Mai mulţi membri ai familiei au fost ucişi în acea zi.

ŞTIREA INIŢIALĂ

La Rafah, ostaticii vor fi întâmpinaţi de oficiali israelieni şi apoi vor fi duşi pe teritoriul israelian.

Hamas a declarat că a predat organizaţiei 13 israelieni şi şapte cetăţeni străini.

Schimbul de ostatici şi de prizonieri palestinieni programat sâmbătă între Israel şi Hamas a fost amânat după o dispută privind termenii între cele două părţi, despre care Qatar a precizat ulterior că s-a rezolvat prin mediere.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.