Patru explozii au fost auzite la Kiev, care au atins un complex rezidenţial din apropierea centrului capitalei şi au provocat un incendiu şi un important nor de fum gri, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma unui bombardament inamic, un incendiu a izbucnit într-un imobil de nouă etaje”, anunţă într-o postare pe Telegram serviciul de stat pentru situaţii de urgenţă.

”Potrivit unor date preliminare, o persoană a fost rănită”, precizează serviciul.

O echipă AFP care s-a dus la faţa locului a văzut ultimele trei etaje ale imobilului în flăcări şi casa scării complet distrusă.

Poliţia a izolat cartierul.

Numeroşi locuitori se aflau lângă imobil, mulţi plângând. O femeie era îmbrăcată într-un halat de baie.

Deflagraţiile au avut loc către ora locală 6.30 (şi ora României), la o jumătate de oră după declanşarea sirenelor de alertă antiaeriană în Kiev, care nu a mai fost atins de bombardamente ruseşti de aproape trei săptămâni.

”O rachetă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană în regiunea Kiev, iar fragmentele acesteia au căzut într-un sat”, a anunţat într-o postare pe Telegram guvernatorul regiunii Kiev Oleksii Kuleba, care a anunţat că ”inamicul a lovit capitala”.

”Ambulanţe şi salvatori se află la faţa locului. În două imobile, salvarea şi evacuarea locuitorilor sunt în curs”, a anunţat primarul Kievului Vitali Kliciko.

Două persoane au fost transportate la spital, iar operaţiuni de căutare şi salvare continuau, a anunţat Kliciko, apreciind că ar mai putea fi încă prinşi oameni sub dărâmături într-o clădire rezidenţială din districtul Şevcenkivskii.

În acest cartier istoric, unul dintre cele mai centrale din Kiev, se află universităţi, restaurante şi galerii de artă.

Un deputat ucrainean, Oleksii Goncearenko, a anunţat că 14 rachete au fost trase către Kiev şi regiunea capitalei.

”A treia oară cad aici. M-am trezit la prima explozie, m-am dus în balcon şi am văzut rachete căzând şi am auzit o explozie uriaşă. Totul a vibrat”, a declarat AFP Iuri, un locuitor în vârstă de 38 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.