O mare parte dintre cele 252 de persoane ucise de cutremurul care luni a devastat un oraş de pe principala insulă indoneziană, Java, erau copii peste care s-a prăbuşit şcoala în care se aflau, a declarat marţi un oficial, în timp ce salvatorii încă desfăşoară operaţiuni ca să ajungă la persoanele prinse sub dărâmături, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Bilanţul victimelor cutremurului care a lovit oraşul indonezian Cianjur din vestul Java a crescut la 252 de morţi, a anunţat marţi guvernul local într-o postare pe Instagram.

De asemenea, el a precizat că 31 de persoane sunt încă dispărute şi 377 au fost rănite, în timp ce numărul persoanelor strămutate a ajuns la 7.060.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

„Majoritatea victimelor sunt copii, pentru că la ora 13.00 erau încă la şcoală”, a spus, referindu-se la ora la care a avut loc cutremurul, Henri Alfiandi, şeful agenţiei Basarnas, care se ocupă de operaţiunile de căutare şi salvare.

Multe dintre decese au fost provocate de clădirile prăbuşite. Sute de persoane au fost rănite în cutremurul de luni, iar oficialii au avertizat că numărul morţilor probabil va creşte.

Seismul de mică adâncime, cu magnitudinea de 5,6, s-a produs în munţii din cea mai populată provincie indoneziană, Java de Vest, provocând pagube semnificative în oraşul Cianjur şi generând o alunecare de teren care a îngropat cel puţin un sat.

De altfel, alunecările de teren şi terenul accidentat îngreunează eforturile de salvare.

Eforturile de salvare au fost îngreunate şi de întreruperea curentului electric în unele zone şi de cele peste 100 de replici.

Supravieţuitorii s-au adunat peste noapte în parcarea unui spital din Cianjur. Unii dintre răniţi au fost trataţi în corturi, alţii au fost conectaţi la perfuzii intravenoase pe trotuar, în timp ce lucrătorii medicali au îngrijit rănile pacienţilor la lumina lanternelor.

„Doi dintre copiii mei au supravieţuit, i-am dezgropat ... Pe alţi doi i-am adus aici, iar unul este încă dispărut”, a declarat o supravieţuitoare, printre lacrimi.

Preşedintele Joko Widodo a venit marţi la Cianjur şi le-a spus salvatorilor să acorde prioritate evacuării victimelor care sunt încă prinse sub dărâmături. El a prezentat condoleanţe victimelor şi a promis sprijin guvernamental de urgenţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.