Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un apropiat al lui Vladimir Putin, anunţă luni că îşi trimite cei trei fii adolescenţi să lupte în Războiul rus din Ucraina, la doar câteva ore după ce a criticat comandamentul militar rus şi a îndemnat la folosirea armamentului nuclear în acest război, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A venit timpul (ca ei) să strălucească într-o bătălie adevărată şi nu pot decât să le salut hotărârea”, scrie într-o postare pe Telegram Kadîrov.

”În curând, ei vor pleca în prima linie şi se vor afla în zonele cele mai dificile ale liniei de contact”, în Ucraina, anunţă liderul Ceceniei.

Ramzan Kadîrov anunţă astfel că-i trimite la luptă în Războiul rus din Ucraina pe cei trei fii ai  săi - Ahmat, în vârstă de 16 ani, Eli, în vârstă de 15 ani şi Adam, în vârstă de 14 ani.

Liderul cecen are în total 14 copii, potrivit site-ului său oficial, însă presa rusă scrie că are mult mai mulţi copii.

”CINE VREA PACE SE PREGĂTEŞTE DE RĂZBOI!”

”Am crezut mereu că misiunea principală a unui tată este să-şi înveţe fiii evlavia şi să-i înveţe să-şi apere familia, poporul şi patria. Cine vrea pacea se pregăteşte de război!”, scrie el luni.

Un obişnuit al unor declaraţii extrem de scandaloase, Ramzan Kadîrov a îndemnat sâmbătă la folosirea ”armelor nucleare de putere mică” în Ucraina, în contextul în care armata rusă se confrntă cu dificultăţi şi a fost nevoită să se retragă din oraşul strategic ucrainean Lîman.

”După părerea mea, trebuie să fie luate cele mai drastice măsuri, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea armelor nucleare de putere mică”, scria el într-o postare pe Telegram.

Kadîrov l-a criticat pe generalul-colonel rus însărcinat cu operaţiunile la Lîman, Aleksandr Lapin, apreciind că acesta nu a furnizat ”comunicările” şi ”muniţia necesară” militarilor angajaţi în apărarea acestui oraş situat în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei.

Kremlinul a apreciat luni că Ramzan Kadîrov şi-a făcut apelul la folosirea armamentului nuclear de putere mică sub imperiul ”emoţiei”.

”În momentele dificile, emoiile trebuie cel puţin să fie excluse din orice evaluare (a ssituaţiei). Noi preferăm să facem evaluări măsurate şi obiective”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Dmitri Peskov a lăudat, însă, ”contribuţia eroică” a lui Ramzan Kadîrov în ofensiva militară din Ucraina, unde a trimis sute sau mii de ceceni la luptă.

Kremlinul a ameninţat, în ultimele săptămâni, să folosească armament atomic în Ucraina.

Vineri, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Statele Unite de stabilirea unui ”precedent” prin folosirea bombei atomice în Japonia, în 1945.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.