Mişcarea palestiniană Jihadul Islamic publică joi o înregistrare video în care apar doi ostatici israelieni - o femeie septuagenară şi un adolescent - despre care spune că-i ţine în Fâşia Gaza şi se declară pregătit să-i elibereze ”dacă se îndeplinesc condiţiile de securitate”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În înregistrarea video, cei doi ostatici îşi exprimă dorinţa de a fi eliberaţi rapid, pentru a se întoarce la rudele lor şi critică gestionarea crizei ostaticilor de către premierul isralian Benjamin Netanyahu.

Un purtător de cuvânt al aripii militare a Jihadului Islamic, al cărui nume de război este Abu Hamza, a anunţat că gruparea este pregătită să o elibereze pe septuagenară ”din motive umaniatre şi sanitare”

”Nu-i mai putem oferi îngrijirile de care are nevoie, din cauza lipsei carburantului şi electricităţii şi a mijloacelor de bază de supravieţuire”, declară el.

În ceea ce-l priveşte pe adolescent, Jihadul Islamic este dispus să-l elibereze ”din motrive umanitare şi din cauza vârstei sale, chiar dacă închisorile ocupantului sunt pline de copii”, declară Abu Hamza.

Viaţa ostaticilor poate fi pusă în pericol de bombardamente israeliene, avertizează el.

”Suntem pregătiţi să-i eliberăm din motive umanitare, atunci când se îndeplinesc condiţiile de securitate pe teren”, declară Abu Hamza.

Jihadul Islamic luptă alături de Hamas împotriva Israelului în Fâşia Gaza.

Presa israeliană scrie despre aceasgtă înregistrare video şi publică capturi de ecran.

Armata israeliană denunţă joi drept ”terorism psihologic de cel mai rău fel” difuzarea de către Jihadul Islamic a acestei înregistrări.

Acesta este ”terorism psihologic de cel mai rău fel”, denunţă într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Richard Hecht.

Purtătorul de cuvânt al Jihadului Islamic declară că gruparea participă la lupte, alături de Hamas, de la începutul Operaţiunii ”Potopul de la Al-Aqsa”, atacul de o amploare fără precedent, la 7 octombrie, al unor comandouiri ale mişcării islamiste palestiniene Hamas în Israel, soldat cu peste 1.400 de morţi, majoritatea civili, potrivit autorităţilor israeliene.

Peste 240 de persoane - israelieni şi străini -, potrivit autorităţilor israeliene, au fost răpite în acest atac şi aduse în Fâşia Gaza, unde sunt ţinute ostatice.

Aripa militară a Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qasam, susţine că deţine 200 de ostatici.

Purtătorul de cuvânt al Jihadului Islamic anunţă în înregistrarea video că gruparea deţine, la rândul său, ostatici, însă fără să le precizeze numărul.

Represaliile israeliene în Fâşia Gaza s-au soldat cu peste 10.800 de morţi, în principal civili, de la 7 octombrie, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii al Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.